Harith Zazman kini bergelar suami, tak rushing fikir soal anak

Harith Zazman kini bergelar suami, tak rushing fikir soal anak

Penyanyi Harith Zazman, 27, yang popular dengan lagu Cute (Stop Lah Being So Cute) akhirnya sah bergelar suami kepada Nuramalina Ghakaskhah pada Sabtu.

Rancang nak buat majlis tapi terpaksa dilupakan

Ketika dihubungi, Harith atau nama sebenarnya Mohamad Harith Saifulzazman meluahkan rasa syukur apabila semuanya berjalan dengan lancar walaupun hanya diadakan di Pejabat Agama Hulu Langat.

Ikutkan perancangan, memang saya dan isteri pilih tarikh 28 Ogos untuk bernikah dengan adakan majlis di Kuala Lumpur tapi keadaan sekarang tidak mengizinkan.

Alhamdulillah… walaupun tidak seperti yang dirancang tapi semuanya dipermudahkan. Kami hanya bernikah di pejabat agama sekitar 4 petang.

Akad nikah mengambil masa dalam 20 minit sahaja kemudian pulang ke rumah untuk bergambar dan makan bersama keluarga.

Tak rushing untuk anak

Dalam pada itu, Harith memberitahu dia dan isteri tidak tergesa-gesa dalam soal cahaya mata. Katanya, sekarang ini bukan waktu yang sesuai memandangkan keadaan negara belum stabil.

Soal anak, kami memang tiada apa-apa perancangan. Kalau ada rezeki, Alhamdulillah tapi kami tidak terlalu rushing untuk dapatkan anak.

Lagipun, waktu sekarang ini tak berapa sesuai untuk dikurniakan cahaya mata… tunggu negara dalam keadaan stabil.

Sekarang ini, saya nak enjoy dahulu dengan status sebagai suami dan tanggungjawab baharu bersama isteri.

Sebelum ini, menerusi sebuah hantaran di Instagram (IG), Harith  berkongsi foto dia menyarungkan cincin di jari isteri tersayang.

Untuk rekod, Harith dan Nuramalina yang juga model dalam video muziknya bertunang pada 13 Mac lalu selepas genap setahun perkenalan.

 

Sumber: Instagram @harithzazman@leeghksh