Haliza Misbun kini bergelar istri, suami lelaki British, Tahniah!

Haliza Misbun kini bergelar istri, suami lelaki British, Tahniah!

Pelakon Haliza Misbun dilaporkan kini sudah bergelar isteri kepada seorang jejaka British, Matthew John Rodgers,48, pada jam 5.25 petang tadi, menurut sebuah laporan portal berita.

Haliza Misbun

Pasangan ini dinikahkan di Masjid Ar-Rahah, Kampung Kerinchi dan difahamkan Haliza telah memilih duda anak satu itu sebagai suami.

Dia yang ditemui media turut menjawab segala persoalan yang mungkin bermain di fikiran peminat iaitu teka-teki mengenai statusnya sudah bergelar isteri orang.

“Ini adalah perkahwinan pertama saya. Alhamdullilah, semuanya berjalan lancar. Selama ini, saya tahu ada yang sangsi dan berteka-teki dengan status saya. Ada yang juga menyangka saya sudah berkahwin. Namun, saya bersyukur apa yang dinantikan sekian lama sudah dimakbulkan. Kehadiran suami melengkapi hidup saya, Insya-Allah..”

Matthew yang merupakan perunding teknologi maklumat di sebuah syarikat antarabangsa itu khabarnya telah menjalinkan hubungan dengan Haliza seja empat tahun yang lalu.

Haliza Misbun dan suami

Upacara akad nikah Haliza dan suami berlangsung secara sederhana dengan pematuhan SOP ketat di mana hanya 50 orang tetamu sahaja yang hadir dalam majlis tersebut.

Pada majlis ringkas tapi bermakna itu, Haliza telah menerima mas kahwin bernilai RM80, selain wang hantaran berupa sebuah rumah sebagai tanda untuk membina keluarga yang baru.

Manakala Haliza membalas dengan lima dulang hantaran berbalas tiga.

Haliza Misbun

Dia juga dilihat telah berkongsikan detik indah itu secara langsung menerusi laman Facebook untuk tatapan peminat, kenalan rapat dan keluarga di Malaysia dan juga England.

Tahniah diucapkan buat Haliza Misbun dan suami!

SUMBER : Berita Harian