Guru tadika ditahan kes dera 4 pelajar

Guru tadika ditahan kes dera 4 pelajar
Polis sedang menjalankan siasatan terhadap seorang guru tadika kerana dipercayai mendera empat kanak-kanak yang juga muridnya di sebuah tadika swasta di Muar, baru-baru ini.
Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Johor, Senior Asisten Komisioner, Shahurinain Jais berkata, penahanan terhadap suspek berusia lewat 50-an itu telah dibuat selepas wanita berkenaan menyerah diri di balai polis pada Jumaat.
Beliau berkata, siasatan dibuat susulan ibu kepada salah seorang mangsa mempunyai satu rakaman video yang memaparkan anaknya telah didera oleh guru terbabit.
“Pasukan Jabatan Siasatan Jenayah Kontinjen Johor sedang menjalankan siasatan berkaitan kejadian penderaan di sebuah tadika swasta di Muar.
“Hasil siasatan mendapati seorang guru tadika wanita terbabit didakwa bertindak mengasari (mendera) empat murid lelaki berusia tiga hingga lima tahun.
“Kesemua mangsa telah dihantar ke Hospital Pakar Sultanah Fatimah (HPSF) Muar untuk pemeriksaan perubatan,” katanya dalam satu kenyataan, pada Sabtu.
Shahurinain berkata, suspek kini telah direman selama enam hari sehingga Khamis depan bagi membantu siasatan.
Beliau berkata, suspek berkenaan disyaki telah melakukan perbuatan tersebut sejak November tahun lalu yang berlarutan hingga bulan lalu.