Ejek-megejek punca 7 pelajar bergaduh

Ejek-megejek punca 7 pelajar bergaduh

Tujuh pelajar lelaki terbabit dalam pergaduhan kerana dikatakan mengejek rakan sekolahnya di Sepang, semalam.

Kejadian pada 10.30 pagi di sebuah sekolah menengah di Sungai Pelek, Selangor itu membabitkan pelajar semasa seisi persekolahan pagi.

Pergaduhan itu turut dirakam individu yang berada di sekolah terbabit dan tular di media sosial semalam.

Ketua Polis Daerah Sepang, Asisten Komisioner Wan Kamarul Azran Wan Yusof berkata, pada 11.05 pagi,

anggota Pasukan Peronda Sukarela (PPS) sekolah itu menerima panggilan dari pengetua sekolah memaklumkan kejadian.

Menurutnya, dua anggota PPS datang berjumpa pengetua sekolah bersama beberapa orang guru sebelum memberi nasihat dan amaran keras kepada pelajar terbabit.

Katanya, hasil siasatan anggota PPS bersama guru sekolah itu mendapati pergaduhan berpunca daripada ejek-mengejek seorang pelajar tingkatan empat kepada seorang pelajar tingkatan tiga ketika waktu rehat.

Menurutnya, pada masa sama, terdapat sekumpulan pelajar membuat provokasi antara satu sama lain namun berjaya disuraikan oleh guru yang berada di lokasi itu.

Katanya, hasil pemeriksaan awal mendapati tiada kecederaan membabitkan pelajar terbabit dan semua pelajar mengakui kesalahan dan tiada laporan polis dibuat.

“Pada akhir pertemuan ke semua pelajar terbabit pergaduhan berdamai dan berjanji tidak akan mengulangi perkara itu.”

“Pengetua dan pihak sekolah juga tidak membuat apa-apa laporan polis memandangkan kejadian itu tidak membabitkan kecederaan dan akan mengambil tindakan disiplin ke atas semua pelajar yang terbabit,” katanya.