“Dua tahun awak tunggu sayang” – Suami meninggal dunia sehari lepas dapat tahu bakal jadi ayah

“Dua tahun awak tunggu sayang” – Suami meninggal dunia sehari lepas dapat tahu bakal jadi ayah

Di Facebook, viral kisah meruntun hati di mana suami yang merupakan petugas di Klinik Pergigian Air Putih, Kemaman, Terengganu maut kemalangan dalam perjalanan ke tempat kerja. Difahamkan, sehari sebelum kejadian, arwah mendapat berita gembira bakal menjadi bapa selepas dua tahun menanti kehadiran zuriat.

Sebelum ini, arwah Wan Muhamad Hasruldin dan isteri, Shaa Ibrahim tinggal berasingan di atas tuntutan kerja dan baru sahaja tinggal sebumbung dalam tempoh dua bulan. Setiap hari, arwah akan berulang alik menaiki motor dari Kuantan ke tempat kerja di Kemaman.

suami
suami

Menurut kakak arwah, adiknya sanggup berkorban apa sahaja dan membatalkan perjanjian pinjaman kereta selepas mendapat tahu isterinya hamil. Arwah gembira tidak terkata dan rela berulang alik menaiki motor sahaja.

suami kemalangan

Rakan-rakan yang turut bersedih dengan kehilangan arwah menyifatkan arwah seorang yang sangat baik. Arwah tidak pernah marah dan menyusahkan sesiapa. Menurut isteri, arwah suami pergi dalam keadaan tersenyum.

@bebop137

al fatihah buat suami sahabat saya..semoga sahabatku terus kuat…bru mahu rase hidup bersama…Allah ujimu sahabat dgn kehilangn suami buat selamanya

♬ Denting – Fadhilah Intan ✨

Di TikTok, perkongsian sedih seorang rakan turut menerima perhatian orang ramai. Sehingga kini, video tersebut mendapat sehingga 70k tontonan dan 200 komen. Orang ramai merakamkan ucapan takziah dan berdoa semoga arwah ditempatkan dalam kalangan orang beriman.

Kredit: Facebook Shaa Ibrahim , TikTok Bebop137