Dua das tembakan dilepaskan kearah rumah anggota PGA

Dua das tembakan dilepaskan kearah rumah anggota PGA

 

 

Polis sedang mengesan dua suspek yang melepaskan dua das tembakan di sebuah rumah di Kampung Bechah Keranji, Melor di sini, pagi semalam.

Pada kejadian 4 pagi semalam, dua das tembakan yang dipercayai daripada senapang angin yang dilepaskan terkena cermin pintu gelangsar rumah mangsa dan cermin kenderaan milik seorang ahli keluarganya.

Pemangku Ketua Polis Kelantan, Datuk Muhamad Zaki Harun berkata, ketika kejadian, mangsa yang berusia 30 tahun sedang tidur sebelum terdengar bunyi kuat seakan tembakan di luar rumah.

“Pengadu bangun untuk membuat pemeriksaan di luar rumah dan terdengar bunyi tembakan kali kedua sebelum ternampak bayangan dua lelaki memegang lampu suluh melarikan diri.

“Pemeriksaan mendapati cermin pintu gelangsar, pecah dan terdapat lubang sebesar guli di cermin Toyota Hilux milik abang ipar mangsa.

Muhamad Zaki berkata, mangsa yang bertugas sebagai anggota Pasukan Gerakan Am (PGA) di Cheras pulang ke kampung untuk menguruskan urusan keluarga.

Mangsa tidak mengesyaki sesiapa yang terbabit dengan kejadian, malah mengakui tiada sebarang masalah hutang atau pergaduhan dengan mana-mana pihak.

“Berdasarkan pernyataan pengadu, tembakan yang dilepaskan dipercayai menggunakan senapang angin dan kami masih siasat motif kejadian.

“Suspek juga sedang dikesan dan kes disiasat mengikut Seksyen 39 Akta Senjata Api 1960,” katanya.