DJ Lin terkilan dengan Fizi Ali, tinggalkan Suria FM saat akhir

DJ Lin terkilan dengan Fizi Ali, tinggalkan Suria FM saat akhir

Pengurus Besar Suria FM, DJ Lin terkilan bekas penyampainya Fizi Ali yang membuat keputusan untuk berhijrah ke stesen radio lain pada saat-saat akhir.

Menurut laporan Kosmo! Online, DJ Lin atau nama sebenarnya Roslinda Abdul Majid berkata, pihak Suria FM menanggung kerugian lebih RM50,000 gara-gara pertukaran tersebut.

 

“Saya hanya dimaklumkan yang Fizi bakal berhijrah ke stesen radio lain hanya beberapa hari sebelum tarikh kontraknya tamat.
“Jujur saya memang amat terkilan. Bayangkan kami terpaksa merombak semula kerja-kerja bagi promosi Jelajah 90 Suria yang bakal diadakan bermula 6 Ogos ini.
“Video promo pun kami terpaksa reshoot, belum dikira dengan kos nak tukar wallpaper pada bas yang sudah lama siap.
“Kalau nak dikira, banyak yang kami terpaksa laburkan disebabkan tindakan last minute dia. Lebih RM50,000.
“Tapi saya tak kisah sebab itu, cuma saya kasihankan staf lain kerana terpaksa bersusah payah disebabkan perkara yang tak sepatutunya berlaku ini,” katanya yang juga penyampai segmen Suria Cinta.

 

Sementara itu, dia memaklumkan bahawa pihaknya pernah memujuk Fizi untuk kekal di Suria FM setidak-tidaknya selepas tamat program jelajah tersebut.

“Kami ada duduk berbincang dengan dia untuk dia stay. Tapi dia beritahu tidak dapat berbuat demikian kerana akan mula bertugas di stesen baharu bermula esok,” ujarnya.

Tambah DJ Lin, dia tiada niat menghalang bakat dan minat bekas suami kepada pelakon Shakilla Khoriri itu tetapi caranya disifatkan kurang sesuai.

 

“Kontrak dia bersama kami pun sudah tamat dan kami sudah menawarkan kontrak baharu kepadanya. Dia nak pergi mana pun tak mengapa.
“Cuma, isunya di sini kenapa tidak beritahu sejak dari awal lagi. Kenapa lagi beberapa hari nak habis kontrak baru beritahu sedangkan kerja-kerja promosi untuk jelajah sudah hampir 100 peratus siap,” luahnya.

 

Terdahulu, Fizi atau nama lengkapnya Mohd Hafizudin Alimudin diumumkan menyertai Hot FM dengan mengendalikan segmen petang selepas enam tahun berkhidmat bersama Suria FM.

Sumber: Kosmo! Online (Sairul Zamri Misrani) , Instagram DJ Lin & Fizi Ali