Ditanya soalan oleh Pak Nil, Syamsul Yusof buat isyarat kunci mulut “Siapa Ira Kazar di hati awak”?

Ditanya soalan oleh Pak Nil, Syamsul Yusof buat isyarat kunci mulut “Siapa Ira Kazar di hati awak”?

 

 

 

Di sebalik kejayaan Mat Kilau, pengarah filem tersebut Syamsul Yusof terpalit dengan kontroversi rumah tangganya apabila didakwa berantakan gara-gara kehadiran orang ketiga.

Terbaru, pemilik nama Mohd Syamsul Mohd Yusof itu hadir dalam program bual bicara Hard to Heart yang dihoskan oleh pengacara popular Datuk Aznil Nawawi atau Paknil.

Antara sedutan tular di media sosial adalah memaparkan pengarah berusia 38 tahun itu diajukan soalan mengenai kewujudan orang ketiga berkenaan yang dikenali sebagai Ira Kazar.

 

 

“Siapa Ira Kazar tu, terhadap awak?,” soal Aznil kepada anak penerbit dan pengarah, Datuk Yusof Haslam itu.

Set program menjadi senyap untuk beberapa saat, sebelum Syamsul dengan tenang menunjukkan isyarat ‘mengunci mulut’ seolah-olah tidak mahu mengulas lanjut berhubung wanita terbabit yang juga anak pelakon veteran, Kazar Saisi.

Video sedutan itu dikongsi oleh akaun Instagram @jabatannetizennegara20 sehingga menerima hampir 45,000 tontonan selain ratusan komen netizen yang memberikan pelbagai reaksi.

Rata-rata seperti kecewa dengan tindakan Syamsul yang memilih untuk berdiam diri sedangkan isterinya, Puteri Sarah Liyana berjuang mempertahankan maruah diri dan menyelamatkan rumah tangganya.

Malah, ramai meluahkan rasa simpati terhadap apa dilalui Puteri Sarah yang juga seorang pelakon kerana mampu bersabar walaupun diganggu secara emosi dan mental selama empat tahun.

Sedihnya Ya Allah!

 

Sanggup jaga hati skandal?

Tabahlah isteri & anak2

Bila suami tak pertahankan maruah keluarga?

Isteri bertahan mungkin bersebab

Berharap dia cakap ‘Ira bukan sesiapa’

Terdahulu, Puteri Sarah memfailkan satu tindakan undang-undang di Mahkamah Sesyen Kuala Lumpur dan dua aduan di pejabat agama terhadap orang ketiga terbabit.

 

Sumber: Instagram Jabatan Netizen Negara & Puteri Sarah