Demi harta, isteri sanggup rancang rompakan & pembunuhan suami sendiri, “Pandai dia berlakon!”

Demi harta, isteri sanggup rancang rompakan & pembunuhan suami sendiri, “Pandai dia berlakon!”

Seorang pengguna TikTok dikenali sebagai Wikke berkongsi beberapa video memaparkan seorang wanita yang menangis teresak-esak dan meminta bantuan daripada orang ramai berikutan dirompak oleh empat lelaki ketika dalam perjalanan pulang ke rumah bersama suaminya.

Video tersebut bagaimanapun, telah tular di media sosial dan apa yang mengejutkan apabila si isteri dipercayai menjadi dalang utama dalam rompakan tersebut!

 

Isteri dalang utama?

Foto: Indozone

Menerusi laporan yang dipetik daripada Indozone, isteri kepada mangsa dikenali sebagai Virgita Legina Hellu telah ditangkap oleh pihak polis berhubung kes rompakan dan pembunuhan suaminya, Nasruddin Alias Acik yang merupakan pemilik kedai emas. Ujar wanita itu, ketika kejadian dia sedang nyenyak tidur dan terjaga susulan kereta mereka telah ditahan dan alangkah terkejutnya apabila suspek mengacukan pisau kepada suaminya.

Suspek ketika itu, meminta pasangan ini untuk menyerahkan segala barangan berharga yang dimiliki namun, suaminya bertindak untuk melawan. Susulan daripada itu, Nasruddin telah ditikam oleh suspek di Jalan Hanurata, Distrik Muara Tami, Kota Jayapura.

Namun, suspek ketika itu berjaya melarikan diri bersama beg tangan milik Virgita. Difahamkan tangkapan tersebut dibuat susulan kenyataannya yang meragukan dan menerusi siasatan awal pihak polis mendapati kejadian itu dibantu beberapa lelaki termasuk teman lelakinya sendiri. Motif wanita itu berbuat demikian, disebabkan mahu mewarisi segala harta yang ditinggalkan oleh suaminya.

Video penuh:

@wikkekitty

♬ suara asli – WIKKE – WIKKE

@wikkekitty

pelaku sdh ketangkap dan istrinya sendiri dalang utamanya

♬ suara asli – WIKKE – WIKKE

Sumber: Indozone Wikke