Cikgu tergamak hempas murid bikin warganet panas

Media sosial hari ini kecoh apabila tular sebuah video menunjukkan seorang tenaga pengajar memarahi murid dengan kasar. Menerusi video rakaman berdurasi 11 saat, wanita tersebut dilihat menolak seorang murid sehingga terjatuh ke lantai.

Sejurus video tersebar, seorang lelaki bergegas ke sekolah untuk memeriksa keadaan anak yang turut sama belajar di tempat kejadian.

Sejurus video tersebar, seorang lelaki bergegas ke sekolah untuk memeriksa keadaan anak yang turut sama belajar di tempat kejadian.

Katanya, pihak sekolah telah membuat laporan polis dan tindakan sewajarnya akan diambil. Difahamkan, guru tersebut juga telah diberhentikan serta merta.

Katanya dari pihak sekolah tersebut.. cikgu itu akan diambil tindakan sewajarnya dan akan diberhenti bekerja serta merta dan report polis telah dibuat.Nk jumpa cikgu tu dah takde.. dah tak dibenarkan mengajar serta merta.. kejadian berlaku semalam. Cuma apa yg saya lihat pihak sekolah terutama pengetua sekolah amat amat ambil serius tentang perkara ini sbb cikgu tu bukan mengajar tetap.. hanya cikgu praktikal..

Menerusi hantaran Facebook yang dibuat Sheikh Al-Fariq, pengetua sekolah memaklumkan pihaknya sentiasa berpesan kepada guru supaya mengawal emosi semasa mengajar. Katanya lagi, ini merupakan kejadian pertama yang berlaku sejak sekolah mula beroperasi 30 tahun lalu.