Calon STPM guna lagu hindi bagi mudah study sejarah buat ramai berminat

Menghadapi peperiksaan utama dan penting seperti SPM, PT3 atau STPM memang sesuatu yang cukup mendebarkan. Bagi setiap insan yang bergelar pelajar pastinya akan melalui dan pernah merasai debaran menduduki peperiksaan besar sebegini.

Apatah lagi apabila teringkatkan pesanan dan harapan ibu ayah, memang kita akan cuba sebaik mungkin untuk menjalani peperiksaan tersebut. Sama seperti gelagat calon STPM yang sedang mengulangkaji mata pelajaran Sejarah ini.

Dalam rakaman yang dikongsikan semula di Instagram Era.Je itu kelihatan pelajar tersebut sedang asyik mengulangkaji subjek tersebut sambil ditemani sebuah lagu Hindi. Tidak sedar akan telatahnya itu dirakamkan oleh seorang rakan, telatah calon STPM ini buatkan ramai terhibur.

Berikut adalah rakaman gelagat calon STPM yang sedang mengulangkaji dengan bertemankan lagu hindi tersebut:

Sakan menghafal siap dengan kaedah menarik sekali! Lirik ditukar dengan fakta sejarah, memang bijak caranya. Perkongsian pelajar ini telah membuatkan ramai terhibur menyaksikan telatah calon STPM tersebut.

Perkongsian semula ini telah meraih lebih 300 ribu tontonan dan 41 ribu likes. Rata-rata warganet memahami situasi calon STPM tersebut dan meninggalkan reaksi mereka di ruangan komen.