“Cakap dengan suami kau..” Alyah dedah selalu terima DM dari peminat, maki TokRam isu program GV

“Cakap dengan suami kau..” Alyah dedah selalu terima DM dari peminat, maki TokRam isu program GV

Penyanyi, Datin Alyah yang juga merupakan isteri kepada komposer terkenal, Datuk Ramli MS mendedahkan dirinya tidak terasa hati dengan kritikan warganet terhadap suaminya yang menjadi ketua juri program Gegar Vaganza (GV).

Memetik laporan sumber, Alyah tidak menafikan ada sebahagian komen yang melampau namun memilih untuk mengendahkan kata-kata tersebut dan menjadi pendengar setia kepada permasalahan yang dihadapi suami.

Alyah juga memberitahu dirinya sudah lali dengan perkara-perkara sedemikian sejak bergelar sebagai seorang selebriti.

Perkara itu pun dah lama pun saya hadapi, jadi sudah ‘immune‘. Cuma kita ni manusia, ada hati. Ada kalanya kelab peminat artis, malah fans sendiri pun ‘bantai’ kita. ‘Cakap dengan suami kau begitu begini.’ Saya pun rasa terfikir, apa masalah? Saya tak selalu mengikuti GV sebab lazimnya hujung minggu ada buat persembahan.

 

 

Bercerita lebih lanjut, pelantun lagu Meluruh itu menyatakan Ramli MS atau lebih dikenali sebagai TokRam turut menasihati isterinya itu supaya tidak melayan kata-kata negatif yang dilemparkan oleh wargamaya terhadap dirinya.

Dia minta supaya jangan dilayan. Kata TokRam, mereka tak tahu pun kisah disebalik apa yang terjadi secara keseluruhan. Malah saya pun tak tahu. Jadi rasanya saya tak perlu masuk campur.”

Untuk info, Ramli MS telah mendirikan rumah tangga bersama Alyah pada tahun 2013 dan menjadi ketua juri dalam program Gegar Vaganza sejak musim pertama hingga yang terbaharu, edisi kesembilan.

SUMBER : Media Hiburan