Bunyikan hon beri laluan kepada van jenazah, tindakan ‘spontan’rider dipuji

Bunyikan hon beri laluan kepada van jenazah, tindakan ‘spontan’rider dipuji

Tindakan spontan penghantar makanan, Muhammad Aziimul Fahmi Zanah membunyikan hon motosikal untuk memberi laluan kepada van jenazah mendapat perhatian ramai.

Menerusi perkongsian video di Facebook Mr Wan Cai Official, jalan pada ketika itu sangat sesak dengan kenderaan yang beransur pulang ke rumah dari tempat kerja.

Aziimul Fahmi yang kebetulan baru keluar daripada pusat beli belah Midvalley segera membunyikan hon memberi amaran kepada pemandu yang lain.

Lebih mengharukan apabila abang rider berkenaan membantu menjaga jalan sehingga ke tanah perkuburan di Tanah Perkuburan Islam Kampung Bohol. Setibanya di sana, dia turut membantu mengangkat jenazah ke kubur.

Ketika dihubungi Harian Metro, Muhammad Aziimul Fahmi Zanah berkata pertolongan yang diberikan adalah ikhlas bertujuan untuk memudahkan urusan orang lain.

Sangat berterima kasih kerana telah membantu van jenazah bergerak dengan lancar, Mr Wan Cai Official menerusi sesi live mendoakan semoga rider berkenaan dimurahkan rezeki dan dipermudahkan segala urusan.

Kredit: Mr Wan Cai Official , Harian Metro