Budak viral menangis kini tersenyum terima kasut Safiq Rahim & jersi Arif Aiman

Budak viral menangis kini tersenyum terima kasut Safiq Rahim & jersi Arif Aiman

 

 

 

 

Mungkin anda masih ingat lagi video yang pernah tular sebelum ini di mana seorang remaja lelaki menangis di stadium selepas kekalahan Harimau Malaya menentang Bahrain. Ramai juga yang berasa terharu dan sebak melihat semangat kesukanan yang menebal dalam jiwa remaja itu.

Semasa perlawanan menentang Bangladesh semalam, remaja lelaki itu sekali lagi mencuri tumpuan ramai apabila dia menerima hadiah istimewa dari pemain negara, Safiq Rahim. Malah rata-rata netizen turut sama berasa gembira melihat kejutan yang diberikan kepada remaja tersebut.

Menerusi video yang dikongsikan ini, pemilik video berkongsikan situasi yang berlaku semasa perlawanan menentang Bangladesh semalam. Sekadar recap, pasukan negara berjaya menumpaskan pasukan lawan dengan skor 4-1 sekaligus melayakkan Malaysia ke pentas Piala Asia 2023.

safiq rahim

 

Semasa perlawanan semalam, remaja lelaki itu dikejutkan dengan hadiah istimewa dari pemain Safiq Rahim yang menghadiahkan sepasang boot kepadanya. Malah turut kelihatan pemain itu menyerahkan kasut tersebut kepada remaja lelaki itu yang datang ke stadium semalam.

Tidak cukup dengan itu, remaja lelaki tersebut turut diberikan penghargaan menyertai Ultras Malaya melakukan sorakan di bahagian hadapan sekali sambil diikuti para pemain. Meninjau di ruangan komen, kebanyakan netizen turut tumpang bahagia melihat hadiah yang diberikan itu.

“Penat lelah dia sebelum ni ikut ayah dia akhirnya terbayar jugak semalam…”

remaja

“One day jadi player Malaysia dik.”

pemain

“Rasa nak nangis jugak.”

komen

“Air mata dia membuat pemain malaysia semangat.”

tik tok