Bercerita pasal gula-gula viral dalam Squid Game – “lawak gitu je, tapi dekah!”

Bercerita pasal gula-gula viral dalam Squid Game – “lawak gitu je, tapi dekah!”

Sejak akhir-akhir ini drama bersiri 9 episod dari Netflix berjudul Squid Game menjadi satu fenomena luar biasa. Mengisahkan tentang pertandingan permainan kanak-kanak popular di Korea, jalan cerita dan plot twist drama ini memang cukup hebat.

Beberapa babak permainan yang dimainkan dalam acara ini turut menjadi bualan hangat warganet. Salah satunya adalah acara memisahkan tekapan bentuk pada gula-gula. Dalam babak ini, peserta perlu pisahkan gula-gula menjadikan bentuk seperti tertera.

Dalam tempoh masa ditetapkan peserta yang tidak berjaya akan diragut nyawanya. Bagaimanapun, baru-baru ini seorang pemuda bercerita pasal gula-gula dalam Squid Game ini telah mencuri perhatian ramai.

Berikut adalah rakaman tersebut:

@si_beruang_meow

HAHAHAHAHAHAHA berdekah aku gelak dibuatnya #malaysia #fyp #foryoupage #lawakmalaysia #lawaktiktok #imranbard

♬ original sound – Mohamad Yuzie – Mohamad Yuzie

 

Dalam perkongsian ini pemuda tersebut memberitahu rasa gula-gula tersebut yang terlalu manis. Setelah itu dia juga mencuba membuat bentuk bulat dan tidak berjaya. Disebabkan itu reaksinya yang bersahaja redha jika ditembak membuatkan ramai terhibur.

Gelagat selamba lelaki bercerita pasal gula-gula yang dimuat naik oleh seorang pengguna TikTok ini telah membuatkan ramai terhibur. Berikut antara reaksi ramai yang ditinggalkan di ruangan komen:

“Dengan muka seposen dia tu hahaha lawak la”

Bercerita Pasal Gula-Gula 3

“Siapa ulang-ulang tengok still berdekah lagi gelak”

Bercerita Pasal Gula-Gula 2

“Dia ni kan…Lawak gitu je. Tapi dekah jugak aku”

Bercerita Pasal Gula-Gula 1