Berang diminta bercerai, Lelaki nekad bunuh ibu mentua & kakak ipar sendiri

Berang diminta bercerai, Lelaki nekad bunuh ibu mentua & kakak ipar sendiri

Gara-gara berang diminta ceraikan isteri sendiri, seorang lelaki di Indonesia bertindak di luar kawalan dengan membunuh ibu mentuanya.

Apa yang lebih mengejutkan apabila suspek sempat meminta maaf terlebih dahulu kepada mangsa dalam kejadian yang berlaku pada pada bulan Ramadan lalu.

Kakak ipar turut jadi mangsa

Foto: Tribun News

Lapor Tribun News, suspek juga bertindak membunuh kakak iparnya sendiri dan hasil siasatan yang dijalankan mangsa memberikan alasan sakit hati dengan ibu mentuanya. Difahamkan, suspek bertindak meminta maaf kepada ibu mentuanya atas tindakannya yang menggadai motosikal milik anak saudaranya.

Maafkan saya ibu, (sambil bersujud kepada ibunya).

Bagaimanapun, permohonan maaf itu sama sekali tidak diterima oleh wanita ini malahan, meminta menantunya untuk menceraikan isterinya. Susulan mendengar permintaan tersebut, suspek bertindak mengambil pisau dan menusuk di bahagian leher mangsa hingga menyebabkan darah bercucuran keluar.

Hentak kepala mangsa di lantai

Sekadar gambar hiasan

Tidak berakhir di siu, suspek juga bertindak menghentak kepala mangsa sehingga hancur dan menyebabkan mangsa meninggal dunia akibat pendarahan yang dialaminya.

Mayat ibu saya masukkan ke dalam bilik mandi, kemudian datang pula kakak ipar saya.

Takut dengan apa yang telah terjadi, suspek juga bertindak membunuh kakak iparnya yang ketika itu menjadi saksi utama kejadian berkenaan. Kini, lelaki berkenaan masih dalam tahanan pihak polis dan jika sabit kesalahan boleh dijatuhkan hukuman penjara selama 15 tahun.

Sumber: Tribun News