Baru 2 hari belanja baju raya, wanita kecewa bibik cabut lari tinggalkan rumah

Baru 2 hari belanja baju raya, wanita kecewa bibik cabut lari tinggalkan rumah

Siapa yang tak geram apabila pembantu rumah yang dilayan dengan baik tiba-tiba sahaja buat ‘perangai’ apabila lari meninggalkan kediaman majikan walaupun sudah diberikan pelbagai keistimewaan.

Maid lari pagi2

Hal tersebut dikongsikan sendiri usahawan yang pernah viral menghadiahkan kenderaan jenis 4×4 kepada Abang Viva pada Januari lalu.

Menerusi perkongsian Sha Hassan di Instagram, dia telah memuat naik tangkapan layar gambar pembantu rumahnya yang lari secara senyap-senyap sekitar jam 7 pagi disamping meninggalkan sekeping surat sebelum melakukan tindakan tersebut.

 

 

Baru dua hari belanja baju raya

Menurut Sha, baru dua hari lalu dia membelikan pembantu rumahnya yang dipanggil bibik baju, kasut dan alat mekap untuk hari raya nanti.

Tak hanya itu, usahawan berkenaan juga menafikan mereka sekeluarga yang merampas telefon bimbit bibik kerana perkara berkenaan dilakukan oleh agensinya sendiri.

Sha turut menjelaskan yang mereka sekeluarga tidak pernah menghalang bibiknya berhubung dengan keluarga di kampung namun perlulah meminta izin terlebih dahulu.

Hari jadi siap belikan kek dan barang kemas

Susulan daripada itu, Sha Hassan telah berkongsi video momen dimana dia membuat kejutan hari lahir kepada pembantu rumahnya dengan memberikan hadiah barang kemas serta sebiji kek.

Dia juga meluahkan rasa ralat dan kecewa dengan tindakan bibik tersebut memandangkan selama ini dia melayan wanita Indonesia itu dengan cukup baik.

RM1,000 telah ditawarkan oleh usahawan produk kesihatan itu kepada sesiapa yang menemui bibik dan membawanya kembali ke kediaman majikan.

 

Sebab tu jangan manjakan maid

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata warganet telah meninggalkan maklum balas dengan berasa geram melihat apa yang dilakukan pembantu rumah itu kepada majikan yang cukup baik.

Ada juga diantara mereka berkongsi kejadian sama dan akui cukup trauma serta geram kerana tidak sangka ada individu yang sanggup mempermainkan kebaikkan yang sudah diberikan.

Tak hanya itu, ada yang menduga mungkin wujud komplot antara agensi sendiri yang menyuruh pembantu rumah lari kerana mahu mengejar keuntungan.

Ada yang alami pengalaman sama

Dapat majikan elok buat perangai pulak

Boleh jadi agensi yang suruh

Ambil maid Filipina lagi bagus