Bantu Latif Romly, netizen Malaysia ucap terima kasih kepada atlet Greece

Bantu Latif Romly, netizen Malaysia ucap terima kasih kepada atlet Greece

Sebelum ini, tular di media sosial apabila ada sesetengah rakyat Malaysia yang meninggalkan komen jelek di akaun Instagram atlt lontar peluru Paralimpik Ukaraine susulan geram pingat emas Ziyad Zolkefli ditarik.

Namun begitu, kali ini rakyat Malaysia kembali menggunakan kepakaran sebagai ‘tentera bawang’ untuk membuatkan atlet dari Greece bagi acara lompat jauh trending di media sosial.

Ini yang kita mahu lihat

Akan tetapi, untuk kali ini, atlet Greece yang dikenali sebagai Thanasis Prodromou telah dipuji dan menerima ucapan terima kasih kerana membantu atlet Tanah Air kita, Abdul Latif Romly semasa mengalami kecederaan seusai lompatan kelima.

Orang pertama yang bantu

Dapat dilihat dia terus berlari mendapatkan Latif ketika itu sedang memegang pangkal pehanya dan bertanyakan perihal keadaan pemenang pingat emas tersebut.

Bersihkan rambut Latif penuh pasir

Dapat dilihat juga atlet Greece tersebut turut membantu menyapu pasir di rambut Latif ketika atlet negara kita duduk di kerusi roda bagi meredakan kesakitan yang dialami.

 

 

Semangat kesukanan yang tinggi

Justeru itu, dia telah dipuji rakyat Malaysia terutamanya di Twitter yang sangat berterima kasih dengan sikap prihatin dan semangat kesukanan yang ditunjukan.

Mereka juga mengucapkan tahniah kepada atlet tersebut yang memenangi pingat perak dalam acara yang sama.

Tahniah untuk pingat perak

Comel je dia bersihkan rambut Latif

Terima kasih untuk bantuannya

Terima kasih Thanasis Prodromou!

Sumber: Twitter, anqhzmbossbellkimjd