Baby tiru mimik muka atuk bila marah, “Mesti kaki bahan ni…”

Baby tiru mimik muka atuk bila marah, “Mesti kaki bahan ni…”

Menjaga bayi yang masih kecil memang menyeronokkan ditambah pula dengan keletah comel mereka. Pada fasa ini juga, bayi cepat belajar daripada suasana di sekeliling mereka. Sama macam situasi yang dikongsikan ini apabila bayi ini meniru mimik muka atuknya.

Walaupun baru saja berusia lima bulan, bayi tersebut dilihat cukup bijak meniru mimik muka atuknya ketika marah. Gelagatnya ini bukan saja mengundang ketawa malah turut menghiburkan netizen yang menonton.

@lailiiliyas99

Baru 5 bulan dah pandai perli orang 😌 *abaikan aku yg tersasul tu sebab dok tahan gelak 🤣

♬ original sound – Laili Maisarah – Laili Maisarah

Di dalam video yang dikongsikan ini, bayi tersebut diminta oleh ibunya untuk meniru mimik muka atuknya ketika marah. Apa yang mengejutkan, bayi tersebut yang faham dengan arahan itu terus menunjukkan mimik muka tersebut.

Bayi tersebut membuat muka mencebik dan tersengih beberapa kali seakan akan meniru mimik muka atuknya itu. Gelagat spontannya itu turut membuatkan si ibu ketawa besar melihatkan anaknya yang bijak membuat muka walaupun baru berusia lima bulan.

Meninjau di ruangan komen, rata-rata netizen turut sama terhibur dengan gelagat bayi ini. Ada juga yang berseloroh mungkin bayi ini akan membesar menjadi seorang yang suka mengusik orang di sekelilingnya nanti.