Anak sulung basah kuyup redah hujan dukung adik, “Pengorbanan anak sulung…”

Anak sulung basah kuyup redah hujan dukung adik, “Pengorbanan anak sulung…”

Dalam ramai-ramai anak, biasanya anak sulung lah yang memikul tanggungjawab besar dalam membantu adik-adik yang lain. Jadi, tak hairanlah kenapa ibu bapa selalunya lebih mengharapkan mereka untuk menjaga adik beradik yang lain.

Seperti yang dikongsikan ibu ini tentang anak sulungnya yang berjaya membuatkan ramai netizen terharu.

Di dalam perkongsiannya ini, anak sulung lelakinya ini diminta untuk mengambil adiknya pulang dari sekolah. Namun oleh kerana hujan lebat, tindakan anak sulung itu dalam melindungi adiknya itu mencairkan hati netizen. Bukan saja dia rela dirinya basah kuyup di dalam hujan, anak sulung ini juga berusaha sebaik mungkin melindungi adiknya itu dari hujan lebat.

@hidayu_sherzada1

tq Along… pengorbanan yg besar 2021 ibu rasa…selain ko suka sakat adik hari2 nangis…hahahaha #foryou #fyp

♬ original sound – HIDAYU SHERZADA – HIDAYU SHERZADA

Seperti yang dapat dilihat di dalam video ini, anak sulungnya itu dilihat berlari dalam hujan lebat sambil mendukung adiknya. Menurut wanita itu, kebetulan pada waktu tersebut tiada payung di rumahnya jadi anak sulung nya itu menggunakan baju hujan untuk melindungi diri.

Anak sulungnya itu kemudian membungkus adiknya itu di dalam baju hujan dan mendukungnya sehinggalah sampai di depan pintu rumah.

Di ruangan komen, rata-rata netizen turut memuji kesungguhan anak sulungnya itu dalam melindungi si adik yang masih kecil. Netizen juga mengatakan kebiasaanya anak sulung memang sanggup berkorban apa saja demi adik-adik walaupun kadang kala kerap bergaduh atau menyakat antara satu sama lain.