Anak kecil nyaris termakan katak hidup, “Dia ingat coklat agaknya”

Anak kecil nyaris termakan katak hidup, “Dia ingat coklat agaknya”

Telatah anak-anak kadang sukar dijangka. Mereka yang masih kecil ini saban hari belajar perkara baru. Disebabkan itu kita yang dewasa perlu menunjukkan contoh yang baik pada mereka ini.

Bagaimanapun baru-baru ini satu video yang memaparkan seorang kanak-kanak sedang bersantai di luar rumah telah mencuri perhatian ramai. Kanak-kanak yang masih kecil sedang duduk di atas kerusi sambil menikmati sepotong buah oren.

Namun apa yang mencuri perhatian ramai adalah apabila seekor katak berada di atas riba anak kecil ini. Lebih membuatkan rasa cemas apabila anak kecil nyaris termakan katak hidup tersebut! Berikut adalah perkongsian rakaman telatah selamba anak kecil ini yang dikongsikan di Tiktok mretzlaff3:

@mretzlaff3

We didn’t see this coming..must be a tasty toad! #toddlersoftiktok #tastytoad #toddlermeals #yuck #froglegs #toddlershenaningans

♬ Banana (feat. Shaggy) [DJ FLe – Minisiren Remix] – Conkarah

Alamak, berani betul dia pegang katak tu! Kita yang tengok ni pula yang menjerit geli. Mujur ibunya sempat menghalang. Kalau tak, selamatlah katak tu dimakan budak tersebut. Video ini telah meraih lebih 27 ribu tontonan. Malah ia turut dimuat naik semula di Instagram Meletop.

Rata-rata warganet meninggalkan reaksi mereka mengenai video anak kecil nyaris termakan katak hidup ini di ruangan komen seperti berikut:

“Aku syak kaki katak da masuk dalam mulut. Nampak macam kena gigit..”

Anak Kecil Nyaris Termakan 3

“Dia ingat coklat agak ehhh”

Anak Kecil Nyaris Termakan 2

“Kita yang menjerit kat sini. Kus semangat. Terasa macam kat mulut sendiri”

Anak Kecil Nyaris Termakan 1