Alami gejala hilang deria rasa & bau, Puteri Sarah sah Positif COVID-19

Alami gejala hilang deria rasa & bau, Puteri Sarah sah Positif COVID-19

Pelakon Puteri Sarah mengesahkan dirinya positif COVID-19 setelah membuat Ujian Rapid Antigen (RTK-Ag) di Pusat Perubatan MSU, Shah Alam semalam setelah hilang deria rasa, bau, badan berasa penat dan selsema.

Puteri Sarah, 36 berkongsikan berita yang kurang mengembirakan itu di Instagramnya setelah didapati positif COVID-19 semalam.

Pelakon drama Sabarlah Duhai Hati itu memberitahu dirinya kelihatan sihat, namun mengalami simptom-simptom yang menandakan dirinya positif COVID-19 seperti hilang deria rasa dan bau sebelum melakukan ujian saringan.

Assalammualaikum semua, sebaik-baik kita menjaga SOP dan tak campur orang akhirnya kecundang jua. I was a type C before this sebabkan shooting dan dua kali buat swab test Sarah negative.

Sadly, semalam buat swab test sebab Sarah tak ada deria rasa bila makan also tak ada deria bau (baru berlaku semalam) pegi test found out im positive COVID-19.

Dalam pada masa yang sama juga, Sarah meminta siapa-siapa saja yang mempunyai kontak rapat dengan dirinya, segera membuat ujian saringan juga.

Meninjau di ruangan komen, ramai peminat yang turut mendoakan Sarah supaya cepat sembuh dari penyakit ini.

 

SUMBER : Media Hiburan