Ada nak iPhone & makan buat pelacur, Naim Daniel mohon tak ‘mainkan’ susah rakyat

Ada nak iPhone & makan buat pelacur, Naim Daniel mohon tak ‘mainkan’ susah rakyat

Siapa yang tak geram dikala semua orang dalam keadaan susah, masih ada pihak yang sesuka hati mempermainkan bantuan-bantuan yang ingin disalurkan kepada orang yang memerlukan.

Hal ini disuarakan oleh selebriti yang giat membantu mereka dalam kesusahan iaitu Naim Daniel apabila berasa ralat dengan sikap sesetengah individu yang sesuka hati mempermainkan aplikasi yang dibangunkan untuk rakyat, kitajaga.co.

Minta yang pelik2

Dalam perkongsiannya di Instagram, Naim memuat naik dua ‘permintaan’ pelik yang diperoleh apabila ada yang meminta iPhone 12 pro max untuk anaknya dan juga memohon bantuan makanan buat pelacur dibawah seliaannya.

 

Realiti pemikiran sesetengah orang hari ini

Perkongsian yang agak ‘biadap’ ini diselar oleh Naim dengan memohon individu selfish seperti itu tidak sesuka hati mempermainkan kesusahan rakyat dengan permintaan yang aneh-aneh.

Dia juga menyatakan bahawa realiti pemikiran dan minda kotor seperti inilah yang sedang membiak di atas muka bumi dikala orang lain dilanda kesusahan.

Tak baiknya perangai

Sehubungan dengan perkongsian tersebut, rata-rata warganet telah meninggalkan komen dengan merasakan hal yang sama seperti Naim.

Mereka begitu kecewa dengan pemikiran sesetengah inidivdu yang masih sesuka hati menjadikan hal ‘gawat’ seperti sekarang sebagai satu bentuk guraun.

 

Ingat benda ni kelakar ke?

 

Bila lisan mendahului akal

 

Tak payah layan musibat2 ni

Alang2 tu minta terus syarikat Apple

Sumber: Instagram Naim Daniel