Wanita tak pakai mask berang nak masuk mall

Wanita tak pakai mask berang nak masuk mall

Terdahulu, tular video di rata-rata media sosial memaparkan seorang wanita warganegara asing dikenali sebahai Karen yang enggan mengenakan pelitup muka dilihat mengamuk kerana tidak dibenarkan memasuki sebuah premis.

Baru-baru ini, berlaku lagi kejadian yang hampir sama apabila tular satu video di lamanย TikTokย memaparkan seorang wanita yang tidak memakai pelitup muka mengamuk kerana dihalang memasuki sebuah pusat membeli belah.

Menerusi video tersebut, wanita itu mempersoalkan tindakan polis bantuan yang menjaga pintu masuk tersebut sehingga mencetuskan kekecohan.

 

karen

Sehingga kini, video perkongsian oleh pengguna dikenali sebagai Ril Qeem itu telah mendapat 583.5K tontonan, 17.7K tanda suka, 2.5K komen di laman TikTok.

 

@ril.qeem

R u working for US? BAHAHAH heโ€™s working for sogo laaa ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ

โ™ฌ original sound – ๐˜ˆ๐˜ซ๐˜ช๐˜ฎ๐˜ฐ๐˜ฏ๐Ÿ•Š – ๐˜ˆ๐˜ซ๐˜ช๐˜ฎ๐˜ฐ๐˜ฏ๐Ÿ•Š

Meninjau di ruangan komen, rata-rata orang ramai turut memberi pelbagai respon, ada yang menyamakan wanita itu dengan โ€˜Karenโ€™ dan ada juga yang mengecam tindakan wanita itu yang tidak mematuhi Standard Operating Procedure (SOP).

Kawan akak karen ke ni?! pakai mask pon susah ke? โ€“ Netizen.

โ€œDia salah tarikh tu. Belum lagi 1st April untuk endemic. Dia paling awal rasmi bukak mask dah,โ€ tulis seorang pengguna TikTok.