Tindakan lelaki Ukraine selamba alih periuk api guna tangan di puji

Tindakan lelaki Ukraine selamba alih periuk api guna tangan di puji

Konflik di antara Ukraine dan Rusia masih menjadi tumpuan seluruh warga dunia. Apatah lagi dah ramai yang hilang nyawa ekoran serangan ini termasuk kanak-kanak.

Selain itu, keberanian askar dan rakyat Ukraine juga turut menjadi tumpuan ramai orang sehinggakan bekas ratu Ukraine sendiri angkat senjata untuk pertahankan negaranya.

Baru-baru ini pula, tular video di media sosial menunjukkan aksi luar biasa seorang lelaki Ukraine selamba mengalih periuk api anti-kereta kebal dengan hanya menggunakan tangannya.

Kalau korang tengok video dekat bawah ni, korang boleh nampak macam mana selambanya lelaki ini mengangkat bahan letupan ini untuk dialihkan ke tempat selamat sambil menghisap rokok.

 

Dikatakan, lelaki ini telah menemui periuk api ini di bawah jambatan di satu lokasi di Bandar Berdyansk. Dia kemudiannya telah bertindak sendiri untuk mengalihkan periuk api tersebut ke dalam hutan berhampiran.

Netizen yang melihat video yang telah tular di pelbagai platform media sosial ini turut memuji keberanian lelaki Ukraine ini.

Screenshot 2022 03 01 At 1.04.25 Pm Down

Peh, memang berani mati betul orang-orang dekat Ukraine ni. Dahsyat!