“Taknak vaksin itu hak mereka, tapi bila ditetapkan untuk ambil, sila ambil” – Didie Alias

“Taknak vaksin itu hak mereka, tapi bila ditetapkan untuk ambil, sila ambil” – Didie Alias

Ketika industri seni kini sudah kembali beroperasi, masih ada beberapa kekangan daripada pemain industri sendiri enggan menerima vaksin COVID-19 dan menggunakan alasan tidak bersedia.

Bagi pelakon yang sudah lama dalam industri seni iaitu Didie Alias, dia tidak menafikan ada antara orang terdekat dan kenalannya yang juga masih berkeras untuk tidak menerima vaksin.

Perkara itu (vaksinasi) tak ada paksaan dan bukan wajib, tapi untuk komitmen kerja bila ditetapkan kita mengambil vaksin, sila ambil.

 

 

Tambahnya, dia sebagai anak seni turut memainkan peranan penting dalam menyajikan karya hiburan di samping sentiasa mewujudkan kesedaran mengenai pentingnya pengambilan vaksin kepada orang awam.

Kita pemain industri seni ini juga ada tanggungjawab dan masyarakat ingin melihat kita beraksi di layar. Jadi, untuk terus bekerja dan berkarya, ikut apa yang ditetapkan.

Didie Alias

Info terkini, pelakon itu memaklumkan kepada pihak Harian Metro dia kini sudah selesai menjalani penggambaran drama seram yang bakal ditayangkan di saluran Astro.

SUMBER : Harian Metro