Sakit tak berdarah! Netizen bengang suami tak layan isteri buat ‘suprise’ birthday

Sakit tak berdarah! Netizen bengang suami tak layan isteri buat ‘suprise’ birthday

Rasanya semua pihak sudah ketahui apabila mendirikan rumah tangga bersama orang yang kita cintai, perasaan kasih sayang diantara satu sama lain perlu dipupuk agar bahtera perkahwinan itu kekal teguh.

Tak perlu pun menunjukkan kasih sayang kepada pasangan dengan membeli barang-barang mewah, cukup sekadar kita meluangkan masa bersama-sama, beri layanan yang manis dan pelbagai lagi.

Walau bagaimanapun, baru-baru ini tular satu video di TikTok apabila seorang suami kelihatan seperti tidak menghargai usaha seorang isteri membuat kejutan sempenan hari lahirnya.

@c_ehem

sakit tak berdarah

♬ suara asli – Bayu Barera – Bayu Barera

Menerusi perkongsian video yang sudah mendapat lebih 1 juta tanda suka itu, ia memaparkan seorang isteri yang sudah sekian lama di belakang pintu sambil memegang kek hari jadi, tetapi apabila suaminya membuka pintu, dia seolah-olah tidak terkejut dengan suprise yang dibuat oleh isterinya.

Malah, lelaki terbabit hanya berlalu pergi dan apa yang membuatkan video itu kelihatan lebih sedih, isterinya menyalakan semula lilin yang terpadam agar dapat ditiup oleh suami tetapi masih tidak dihiraukan.

Komen tiktok

Meninjau di ruangan komen hantaran tersebut, rata-rata netizen berasa sedih buat wanita terbabit dan ada juga yang menasihati lelaki tersebut untuk menghargai isterinya sebelum terlambat.

Harap sangat si suami sedar apa yang dia dah lakukan.. tapi apa-apa pun kita sebagai orang luar, kita cuba husnuzon je lah.