Polis cari pemandu honda civic hijau hilang selepas kemalangan

Polis cari pemandu honda civic hijau hilang selepas kemalangan

 

Polis Dungun sedang mengesan pemandu Honda Civic berwarna hijau yang melarikan diri selepas terbabit dalam kemalangan di Kilometer 2, Jalan Paka-AKBS, Rabu lalu.

Ketua Polis Daerah Dungun Superintendan Baharudin Abdullah berkata, kejadian turut melibatkan Perodua Viva dan Honda Odyssey.

Pemandu Honda Civic yang merupakan warga tempatan tidak pulang ke rumah selepas kemalangan itu. Superintendan Baharudin Abdullah pada pemandu Honda Civic yang hilang.

Berdasarkan siasatan awal, pemandu Honda Civic itu bertindak nekad dan gagal mengawal kenderaan itu. Kecuaian itu mengakibatkan kemalangan di hadapan Sekolah Menengah Kebangsaan Paka.

 

@utusantvofficial

Reply to @asfianmahyus . Baru je berlaku, tu polis tengah cari pemandu Civic. #beritaditiktok #fyp #TrendingNewsMalaysia

♬ Mysterious – Andreas Scherren

Pemandu Viva cedera ringan dalam kemalangan itu. Kes disiasat mengikut Seksyen 43 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Polis menggesa saksi menghubungi Pegawai Penyiasat Trafik Sarjan Mastika Ab Aziz atau Balai Polis Trafik Dungun di talian 09-8482222.

Baharudin berkata, polis sentiasa komited dalam memastikan peraturan jalan raya dipatuhi oleh semua pengguna jalan raya, bagi mengelak kemalangan.

Sumber : The Rakyat Post