Lama tunggu giliran, lelaki tergamam Pegawai JPJ arah ke kaunter lain beri alasan penat sambil main fon

Lama tunggu giliran, lelaki tergamam Pegawai JPJ arah ke kaunter lain beri alasan penat sambil main fon

Se0rang le.laki yang juga merupakan pemilik kenderaan pelanc0ng ber.kongsi pengalamannya sewaktu berurusan dengan kaunter Jabatan Pen.gangkutan Jalan (J.PJ) baru-baru ini.

Pegawai J.PJ mengelvh penat di kaunter

Dia bernama Wong Qiau Wei ter kesima dengan layanan yang diberi seorang petugas JPJ yang ke.tika itu berada di kaunter urusan.

Menurutnya, ketika tiba di kaunter, anggota ter.babit merungut melihat dokumen yang di bawa Qiau Wei pada hari kejadian.

“Ini apa? Ke.napa begitu banyak d0kumen? Saya tidak mahu tengok. Saya penat. Kamu cari orang lain.”

Terpaksa ke kavnter lain

Insiden mem.buatkan dia rasa ‘ter gamam’ kerana setelah sekian lama menunggu giliran, akhir.nya dilayan sebegitu pula.

Hal itu juga kemudian men.dorong dirinya untuk membuat aduan kepada pihak atasan secara atas talian.

“Aik, boleh pvla macam tu”

Disebabkan kes itu, ne.tizen mula ‘naik angin’ dengan sikap angg0ta ter babit yang sepertinya langsung tidak bertanggung jawab terhadap tugasnya.

Pegawai JPJ m0hon maaf

Bagaimanapun, menerusi hantaran ter baru Qiau Wei memaklum kan bahawa aduan tersebut telah pun sampai ke pengetahuan pihak atasan.

Bukan itu sahaja, pihak.nya juga enggan memanjangkan isu lagi memandang kan anggota te.rbabit telahpun bertemu dengannya untuk membuat permohonan maaf atas perlakuan.nya.

SUMBER:Qiau.Wei/Malaysia Most Vir4l

Apa Pen.dapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Te.rima Kasih. Jom Tekan Like Page Kami Di Ba.wah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan ber.tanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih d.hulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mam.pu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggung.jawab anda.

Sementara itu, anda boleh ba.ca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghibur.kan di bawah ini yang di.kongsikan seperti berikut.