Kera merajuk sampai taknak pandang langsung “Macam perempuan sebijik”

Kera merajuk sampai taknak pandang langsung “Macam perempuan sebijik”

Kera adalah salah satu spesis yang banyak ditemui di Malaysia. Malah ada juga yang memelihara haiwan ini untuk dijadikan pekerja memetik buah kelapa. Selain dari itu kera yang dipelihara juga turut diberikan kasih sayang dan perhatian sama seperti haiwan kesayangan lain.

Biarpun begitu, baru-baru ini satu video yang memaparkan telatah seekor kera diberi nama Mekna merajuk ini telah mencuri perhatian ramai. Dalam rakaman ini kelihatan seekor kera cuba dipujuk yang mana tuannya memberikan pisang pada haiwan tersebut.

Namun kera ini terus bermain tanah tanpa menghiraukan tuannya itu. Turut kedengaran suara tuannya cuba memujuk haiwan berkenaan. Berikut adalah rakaman kera diberi nama Mekna merajuk yang dimuat naik oleh seorang pengguna TikTok dengan nama akaun abewiring:

@abewiring

mekna merajuk#fyp #fypdongggggggg #fypシ゚viral #viralvideo

♬ original sound – user9720867731009 – user9720867731009

Amboi, kera pun pandai merajuk tau! Ingatkan manusia je tahu nak merajuk. Agak-agak entah apalah sebab si Mekna ini merajuk sampai macam itu sekali. Apa-apa pun perkongsian rakaman gelagat haiwan ini telah meraih lebih 1.3 juta tontonan dan 100 ribu likes.

Rata-rata warganet terhibur menyaksikan gelagat haiwan ini dan meninggalkan reaksi mereka mengenainya di ruangan komen seperti berikut:

“Perempuan kalau merajuk bawak gi shopping”

Kera merajuk 2

“Pandang pun tak…Betul merajuk ni”

Kera merajuk 3

“Seperti perempuan bila merajuk”

Kera merajuk 1